U trendu

Skupovi širom Srbije: Građani paljenjem sveća odali poštu Ivanoviću

Na Svetosavskom platou ispred i u Hramu Svetog Save građani Beograda odali su poštu lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, ubijenom juče ujutro u Kosovskoj Mitrovici.

Građani su sinoć palili sveće u Hramu i stajali na platou sa upaljeniom svećama ćutke odajući poštu ubijenom političaru sa KiM.

Među okupljenima su bili političari opozicije, predsednici DS i Nove stranke Dragan Šutanovac i Zoran Žvković, Dragan Đilas, Boris Tadić, Vuk Jeremić, zatim Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović. . .

Na poziv upućen preko društvenih mreža odazvale su se i javne ličnosti, Ognjen Radivojević, Nikola Kojo, ličnosti aktivne na tviteru.

Da oda poštu Ivanoviću na Svetosavski plato došao je i francuski humanitarac Arno Gujon. . .

Građani su polagali sveće ispred ulaza u Hram, gde se formirala i kolona onih koji su želeli u hramu da upale sveću za ubijenog predsednika Građanske inicijative SDP.

Ispred Uspenske crkve i na Trgu slobode u Novom Sadu građani Novog sada palili su sveće i tako odali poštu ubijenom lideru Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliveru Ivanoviću.

Ispred Uspenske crkve sveće je zapalilo vise desetina Novosađana, među kojima je bio veliki broj funkcionera nekoliko političkih stranaka.

Poziv na paljenje sveća upućen je posredstvom društvenih mreža, sa haštagom „Nas je ipak više“, što je bio predizborni slogan Ivanovićevog pokreta na prošlogodišnjim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiju.

U pomen na ubijenog Ivanovića, paljene su sveće i na centralnom novosadskom trgu, takođe uz prisutvo političara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.