U trendu

Skupština Beograda o načinu finansiranja opština u 2016.

Odbornici Skupštine Beograda sutra će razmatrati rebalans gradskog budžeta za 2015. godinu i način finansiranja gradskih opština u 2016. godini.

Skupština grada odlučivaće o kriterijumima na osnovu kojih će gradske opštine dobijati budžet za sledeću godinu i razmatrati Predlog odluke o utvrdjivanju kriterijuma i merila za obime budžeta opština.

To je prvi put da se donose kriterijumi koji se odnose na veličinu teritorije, broj stanovnika opštine, razudjenost, kao i na to da li je opština isključivo centralna ili ima i prigradske delove, saopštila je ranije Skupština grada.

Kako je ranije objasnio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rebalans budžeta neophodan je zbog neutrošenog novca koji treba da se preraspodeli na obaveze dospele na naplatu.

Odbornici će po skraćenom postupku odlučivati i o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Hipodrom Beograd, kao i razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u odredjenim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad.

Na dnevnom redu je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na konačni nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog prevoza putnika na teritoriji Beograda, kao i predlog dopune odluke o održavanju čistoće.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu godišnjeg programa zaštite, uredjivanja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada.

Sednica Skupštine grada Beograda počinje u 10.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.