U trendu

Skupština grada Beograda o budžetu za 2016. godinu

Odbornici Skupštine grada Beograda razmatraće u ponedeljak predlog gradskog budžeta za narednu godinu.

Pred odbornicima će se naći i predlog izmena odluke o lokalnim komunalnim taksama, o utvrdjivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine grad, kao i izmena i dopuna Odluke o boravišnoj taksi.

Na dnevnom redu gradskog parlamenta je i Predlog odluke o odredjivanju spratnosti po zonama za objekte koji su u postupku ozakonjenja, Predlog programa uredjivanja i dodele gradjevinskog zemljišta za 2016. godinu, kao i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja za 2016. godinu pojedinih gradskih komunalnih preduzeća.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu programa razvoja sporta u Beogradu od 2016. do 2018. godine, Predlogu akcionog plana zapošljavanja za 2016. godinu, Predlogu odluke o uredjivanju zemljišta i načinu i postupku obračuna i plaćanja doprinosa za uredjivanje gradjevinskog zemljišta u okviru projekta „Beograd na vodi“.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, predlog izmena Odluke o utvrdjivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, kao i izmene Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine u Beogradu.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o odredjivanju zona na teritoriji grada, kao i Predlogu plana detaljne regulacije za područje izmedju ulica Francuske, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i postojeće pruge na Dorćolu, navodi se u saopštenju.

Početak sednice zakazan je za 10 sati. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar