U trendu

Skupština o Zakonu o ozakonjenju objekata

Skupština Srbije danas će početi sednicu na čijem dnevnom redu je osam tačaka, među kojima je i predlog Zakona o ozakonjenju objekata kojim treba da se legalizuje 1,5 miliona objekata.

Kako je navedeno u zakonu Zakonu o ozakonjenju objekata, građani koji su već podneli zahtev za legalizaciju plaćaće samo fiksnu taksu koja za stambene objekte do 100 kvadratnih metara iznosi 5.000 dinara, a do 200 kvadrata 15.000.

Građani koji još nisu podneli zahtev, moraće da plate taksu i dostave samo jedan dokument – izveštaj o izvedenom stanju. 

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o izmenama i dopunama  o državnom premeru i katastru, kao i zakona o prijavljivanju i evidentiranju zakupaca na neodređeno vreme u ustanovima u svojini građana, zadužbina i fondacija.

Na dnevnom redu je i predlog zakona o trgovačkom brodarstvu, kao i predlog zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Po hitnom postupku vlada je predložila izmene i dopune zakona o zdravstvenoj zaštiti kojim se menja licenciranje lekara i izjednačava period obavezne prakse za diplomirane stomatologe, farmaceute, lekare i medicinske sestre, koji će za sve ove kategorije ubuduće iznositi šest meseci. 

Do sada su stomatolozi i farmaceuti imali obaveznu praksu u trajanju od 12 meseci.

Poslanici će razmatrati i predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko Drine sa pretećim objektima na lokaciji Ljubovija-Bratunac, kao i izmene i dopune Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Savezne Vlade Jugoslavije i Švajcarskog Federalnog saveta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar