U trendu

Skupština Srbije nastavlja sednicu raspravom o amandmanima

Poslanici Skupštine Srbije trebalo bi danas da nastave raspravu o amandmanima na četiri zakona iz oblasti kaznene politike, a sednica je zakazana za 10.00 sati.

Na dnevnom redu su amandmani na zakone o sprečavanju nasilja u porodici, o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, zatim o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, ali i o izmenama Krivičnog zakonika.

Sednica je u petak prekinuta zbog burnih diskusija i atmosfere koja je bila na ivici incidenta, nakon što je predsednica Skupštine Maja Gojković izrekla niz opomena i meru udaljenja sa sednice za više poslanika iz opozicionih Demokratske stranke i Pokreta Dosta je bilo.

Gojković je tada izjavila da će do utorka „dobro razmisliti“ o ovom sazivu parlamenta.

Sednicu su u četvrtak i petak obeležile burne rasprave poslanika, kao i direktne svadje, zbog kojih su plenarne rasprave prekidane.

Poslanici dela opozicije u petak su napuštali salu svaki put kada se obraća poslanik sa liste Srpske napredne stranke Marijan Rističević i na stolovima držali papire na kojima piše „#Isključi Rističevića“ u znak protesta zbog poslanikovog tvita u kome je optužio DS da kroz prikupljanje pomoći za teško bolesnu ćerku svog člana vodi kampanju.

Za vikend je Pokret Dveri zatražio ostavku Maje Gojković na mesto predsednice Skupštine zbog toga što, kako su naveli, ne reaguje kada poslanici sa liste SNS vredjaju opozicione poslanike, a Gojković je odgovorila da to ne namerava da učini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.