U trendu

Skupština Srbije završena kao pijana krčma

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je na vlasti u Srbiji „ne autokratija, već ološokratija“ ocenivši da takvu tvrdnju potvrdjuje poslednja sednica republičkog parlamenta koja se prema njegovim rečima, „završila kao pijana krčma“.

„Sednica parlamenta na kojoj je najpre predsednik Vlade vredjao i svoje i opozicione poslanike, noćas je imala kulminaciju u tome da je to bila jedna pijana krčma, a ne najviši dom demokratije u zemlji“, rekao je Živković novinarima uoči početka prve redovne izborne konferencije Gradskog odbora i Opštinskih odbora Nove stranke u Nišu. 

Živković je istakao da vlast u Srbiji mora da se promeni „jer je ogrezla u laži, prevarama, kriminalu, korupciji, odnosno u svemu onome što zemlju ne vodi u dobrom pravcu“.

„Aktuelna vlast je prepreka za sve promene u Srbiji. Ni ona prethodna vlast nije bila savršena, ali ova sadašnja unazadila je Srbiju za tri godine više nego prethodna za četiri ili pet godina“, kazao je lider Nove stranke.

On je ocenio da nije ostvareno nijedno obećanje koje je premijer Aleksandar Vučić „obećao u svojstvu vodje“.

„Jedino što je ostvareno je to da je Kosovo nezavisno sada i ‘de jure’, a bilo je samo ‘de fakto’. Sve drugo – napredak, investicije, bolji život, veće plate, manja nezaposlenost, ništa od toga nije ostvareno“, naglasio je Živković.

Prema njegovim rečima, formiranje novog Gradskog i Opštinskih odbora Nove stranke u Nišu predstavlja jedan od koraka u okviru priprema te partije za izbore koje Živković očekuje u 2016. godini.

On je dodao da će ti odbori narednih dana razmotriti predlog za formiranje jedinstvenog opozicionog bloka u Nišu koji zagovaraju šest opozicionih stranaka i sindikat Sloga.

„Ne vidim da je to nešto što je rešenje, jer ima tu puno ljudi koji se po mom mišljenju ne razlikuju od onih koji drže vlast u gradu“, ocenio je Živković.

Članovi Nove stranke danas su za predsednika Gradskog odbora te stranke u Nišu izabrali Ivana Jovanovića, dosadašnjeg vršioca dužnosti predsednika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar