U trendu

Slavko Simić umesto Aleksandra Jablanovića na čelu Srpske

Na današnjem sastanku visokih državnih zvaničnika i predstavnika kosovskih Srba dogovoreno je da Aleksandar Jablanović više ne obavlja funkciju predstavnika Liste Srpska, a da tu dužnost ubuduće obavlja šef poslaničke grupe te liste Slavko Simić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sastanku su učestvovali predsednik Vlade Aleksandar Vučić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, razgovarali su danas sa političkim predstavnicima kosmetskih Srba.

Izmena u vrhtu Liste Srpska biće u najkraćem roku registrovana i u relevatnim prištinskim institucijama. Aleksandar Jablanović će u narednom periodu obavljati drugu odgovornu javnu funkciju u sistemu Vlade Republike Srbije. Promena na čelu Liste nije izazvana medijskim napadima i manipulacijama, već potrebom da Srpska bude još jača i jedinstvena.

Učesnici sastanka saglasili su se da će sve eventualne nesuglasice među političkim predstavnicima Srba na Kosovu i Metohiji rešavati unutar Liste Srpska i u koordinaciji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

„Zaključeno je da je čvrsto jedinstvo srpskih političkih predstavnika na KiM imperativ i uslov nacionalnog opstanka Srba u Pokrajini“, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je diskutovano o aktuelnoj političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i ostatku Srbije, izazovima vezanim za prijem samoproglašenog Kosova u Unesko, ekonomskim i socijalnim problemima našeg naroda u Pokrajini, formiranju Zajednice srpskih opština, kao i političkim nesuglasicama unutar Liste Srpska.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.