U trendu

Sledeće godine policajcima jednokratno 20.000 dinara

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je danas da će svim zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova u toku sledeće godine biti isplaćeno oko 20.000 dinara i da će dnevnice za policajce biti povećane na oko 2.000 dinara.
Mijailović i članovi Upravnog odbora PSS sastali su se jutros sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U saopštenju PSS navodi se da su na sastanku dogovoreni načini da se poboljša status zaposlenih u policiji i da je premijer zahvalio predstavnicima PSS što su odložili štrajk glađu i nisu dozvolili da bude ispolitizovan i iskorišćen za destabilizaciju zemlje.

„Premijer je pokazao razumevanje za probleme u policiji i obećao pomoć. Pošto veće povećanje zarada od dva procenta nije moguće zbog kreditnog aranžmana sa MMF-om, u toku 2016. godine biće uplaćena jednokratna pomoć svim zaposlenima u MUP Srbije od oko 20.000 dinara“, rekao je Mijailović.

Prema njegovim rečima, dnevnice za operativni sastav MUP Srbije će biti povećane na oko 2.000 dinara, a predlozi Zakona o policiji i zakona koji reguliše izlazak Sektora za vanredne situacije iz MUP Srbije biće za sada povučeni, dok se ne završi javna rasprava i usaglase stavovi predlagača sa stavovima PSS.

„Osiguravajuća suma za poginule i ranjene policajce biće takođe povećana. Zahvalni smo premijeru na razumevanju, a razlozi za najavljeni štrajk glađu su prestali“, rekao je Mijailović, navodi se u saopštenju.

PSS je krajem novembra upozorio na „stanje blagog haosa“ u MUP-u i najavio da će članovi Upravnog odbora 23. novembra stupiti u štrajk glađu ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi. Štrajk glađu je odložen zbog puta premijera u Kinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.