U trendu

Smanjenje plata i penzija nije reforma

Lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović izjavio je danas da premijer Srbije Aleksandar Vučić smanjenje plata i penzija naziva reformom i dodao da to nije reforma.

„Vučić je od penzionera oteo 210 miliona evra“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prema njegovim rečima, premijer je smanjio penzije, a povećao cenu struje za 12 odsto, povećao PDV, porez na imovinu i akcize.

„Premijer je sve to nazvao reformom, a to nisu reforme“, naglasio je Radulović.

On je dodao da je premijer ceh svoje neodgovornosti i nesposobnosti svalio na gradjane i privredu.

Radulović je izjavio i da je Vlada Srbije u decembru 2014. godine dala smederevskoj Železari državnu pomoć od 110 miliona evra i dodao da je Železara u toj godini napravila neto gubitak od 134 miliona evra, zbog čega je Agencija za finansiranje izvoza, po odluci Vlade, oprostila dug fabrici od 36 miliona evra.

„Premijer je 11. decembra 2014. godine potpisao zaključak Vlade kojim se Železari za poslovanje u 2015. godini odobrava državni kredit iz budžeta i Fonda za razvoj u iznosu od 13,3 milijarde dinara, što iznosi oko 110 miliona evra“, rekao je Radulović.

Radulović, bivši ministar privrede, naveo je da je istim zaključkom Vlada odlučila da se Železari produži rok za vraćanje kredita iz 2012. godine za još godinu dana i da Fond za razvoj ne aktivira Železari garancije u iznosu od 15 miliona evra.

„Reč je o još jednoj subvenciji Železari koja je samo formalno predstavljena u formi kredita, jer je jasno da Železara ni ovaj novi kredit neće vratiti, kao što nije vratila ni prethodne“, kazao je Saša Radulović.

On je objasnio da je menadžment preduzeća taj kredit već potrošio i da je to razlog zbog kojeg zajedno sa premijerom „panično traži kupca“ za Železaru.

Prema njegovim rečima, sve to pokazuje da je premijer Aleksandar Vučić obmanjivao javnost kada je govorio o uspešnom poslovanju tog preduzeća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar