U trendu

Smenjen direktor policije Milorad Veljović, izabran novi vršilac dužnosti

Direktor policije Milorad Veljović razrešen je dužnosti, rečeno je u MUP-u.

Veljović je smenjen na sednici Vlade Srbije, saznaje Blic.

Zasad nije poznato ko će ga naslediti na tom mestu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da će narednih dana biti poznata odluka da li će direktor policije Milorad Veljović biti smenjen.

Stefanović je dodao da će tada sazvati konferenciju za medije na kojoj će „sve da objasni“.

Vlada Srbije postavila je Milorada Veljovića 15. juna 2006. godine za direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova.  Mandat mu je trajao pet godina i zvanično je istekao je 15. juna 2011. godine. Nakon brojnih spekulacija, na istu funkciju je reizabran.

Poslednjih dana se govorilo o tome da će biti penzionisan.

V.D. direktor policije-Vladimir Rebić

Vlada Srbije je na današnjoj sednici za vršioca dužnosti direktora policije postavila Vladimira Rebića.

Vlada je dosadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića razrešila dužnosti, poštujući Zakon o policiji, po kome je ispunio sve zakonske uslove za penzionisanje, saopštila je kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

U saopštenju se dodaje da je rešenjem Vlade Srbije, od 1. januara 2016. godine, Veljović postavljen na mesto savetnika premijera Srbije za pitanja regionalne i nacionalne bezbednosti.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o lokacijskim dozvolama kojom se omogućava izdavanje elektronske građevinske dozvole od 1. januara 2016. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.