U trendu

Smenjen Miša Vacić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić saopštio je danas da je s Mišom Vacićem danas raskinut ugovor o delu zato što je, kako je naveo, samovoljno nastupao i nije bio spreman da bude timski igrač.

„Miša Vacić je mojom odlukom angažovan u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima podrške u humanitarnim aktivnostima u pokrajini, a ne kao državni službenik ili savetnik, iako se tako predstavlja“, naveo je Djurić.

On je ocenio da je očigledno da se Vacić nije snašao u državnoj upravi, u kojoj, da bi bila efikasna, mora da vlada timski duh, ali i disciplina, stroga hijerarhijska ustrojenost i jasna podela posla, ovlašćenja i odgovornosti.

Prema Djuriću, u periodu od dva meseca Vacić je više puta bez njegove saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja „samovoljno koristio Kancelariju za ličnu promociju, čime je povredio i radnu disciplinu i naša interna pravila službe“.

„Očigledno je i da Vacić ne razlikuje status i ovlašćenja državnog službenika ili poziciju savetnika (direktora), koja uzgred ne postoji sistematizacijom radnih mesta, od lica angažovanog po osnovu privremenog ugovora o delu za obavljanje odredjenog posla“, naveo je Djurić.

Kako je dodao, poslovi kojima se Kancelarija bavi su dovoljno ozbiljni i osetljivi da bi se mogla tolerisati bilo kakva vrsta samovoljnih javnih istupa njenih službenika ili angažovanih lica.

„Najviše zbog toga, ali i zbog činjenice da je u predstojećem periodu smanjena potreba za daljim njegovim angažmanom na poverenim poslovima, Vaciću je danas raskinut ugovor o delu, koji je važio do kraja ovog meseca“, rekao je Djurić.

On je rekao da veruje da u odbranu srpskih interesa na Kosovu i Metohiji treba da se uključe svi gradjani bez obzira na njihovo političko, ideološko, versko, nacionalno i svako drugo opredeljenje, ukoliko im je stalo do suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

„Vaciću je zato, poput mnogih drugih, pružena šansa. Primljen je i kolegijalno dočekan u timu odgovornih i posvećenih ljudi koji samopregorno rade na zaštiti interesa naše države i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali je pokazao nedovoljnu spremnost da postane timski igrač“, naveo je Djurić i poželeo Vaciću sreću i uspeh u humanitarnom delovanju na Kosovu, ali izvan Kancelarije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar