U trendu

Smenjena vlast u Beloj Crkvi, DS i LSV ne priznaju sednicu

Odbornici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) i Jedinstvene Srbije (JS) smenili su danas na vanrednoj sednici opštinsko rukovodstvo u Beloj Crkvi i imenovali Darka Bogosavljevića iz SNS za novog predsednika opštine.

Sednica je održana u zgradi Kulturno prosvetnog centra, a odbornici Demokratske stranke (DS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) joj nisu prisustvovali.

Darko Bogosavljević je izjavio da DS i LSV nisu hteli da prihvate da više nemaju većinu u lokalnom parlamentu.

„Oni su i fizičkim putem pokušali da ometaju i prekinu sednicu“, kazao je Bogosavljević agenciji Beta.

On je objasnio da je za njegovog zamenika izabran Marjan Aleksić, koji je nedavno iz JS prešao u SNS, a da je predsednik Skupštine ostao Nenad Živanović iz JS.

Bogosavljević je naveo i da je pred novim opštinskim rukovodstvom kratak period pred predstojeće izbore i da će se potruditi da Bela Crkva postane prosperitetan grad, u koji će ljudi želeti da dodju da žive, a ne da bude mesto iz kojeg žele da odu.

On je kazao i da će verovatno biti kandidat SNS za predsednika opštine i nakon lokalnih izbora, ali da to zavisi i od rezultata koje će do tada ostvariti.

Bogosavljević je istakao i da se nada daljoj saradnji sa DS i LSV u skupštini, odnosno da će te stranke prisustvovati narednim sednicama.

Predsednik DS i odbornik te stranke u Beloj Crkvi Željko Crnogorac rekao je da DS i LSV, ali ni zakon, ne priznaju sednicu koja nije održana u skupštinskoj sali.

„Mi nastavljamo svoj štrajk gladju i očekujemo da se održi sednica na koju smo pozvani, jer ne može neko usmenim putem da pozove odbornike da održe sednicu na nekom drugom mestu“, rekao je agenciji Beta Crnogorac.

On je kazao i da će štrajkovati sve dok neko iz policije ne prihvati njegove prijave protiv odgovornih lica iz obezbedjenja koja su ga, kako je rekao, udarala i sprečavala da udje u Opštinsku upravu.

„Trebalo bi da smo pred zakonom svi jednaki“, naveo je odbornik DS iz Bele Crkve.

Crnogorac je ranije danas izjavio da je na odbornike te stranke i LSV bačen suzavac kako ne bi prisustvovali vanrednoj sednici skupštine opštine, sazvanoj na inicijativu SNS. Te tvrdnje je demantovao potpredsednik SNS Igor Mirović, koji je optužio DS i LSV za fabrikovanje lažnih afera i da su silom ušli u zgradu SO.

Vojvodjanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da će, zbog situacije u Beloj Crkvi, tražiti od medjunarodne zajednice da zaštiti gradjane Vojvodine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.