U trendu

Snežni nanosi i jak vetar otežavaju saobraćaj širom Srbije

Sneg koji od sinoć pada otežava saobraćaj na putevima u  Srbiji, a vozače na pojedinim deonicama, naročito na prilazima većim gradskim centrima, očekuje usporena vožnja, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Apeluje se na vozače da zbog snežnih padavina, vetra, manjih nanosa snega na kolovozu i pojačanog saobrćaja, drže veće odstojanje izmedju vozila i da na put kreću isključivo sa zimskom opremom.

Saobraćaj u Beogradu se odvija otežano, ali bez zastoja. Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića više od stotinu ekipa „Beograd-puta“ angažovano je na uklanjanju snega sa gradskih ulica.

„Zimska služba Beograd-puta radi od sinoć na ulici sa 103 kamiona, 37 specijalizovanih vozila, 14 mašina i sa 300 radnika u dve smene po 12 sati. Nažalost, košava, čija je brzina šest metara u sekundi, a sa udarima do 17 metara u sekundi, nanosi sneg ponovo na ulice čim bude očišćen“, kazao je Vesić.

Nakon prvih snežnih padavina stanje u Novom Sadu je pod kontrolom i ulice su prohodne, a na uklanjanju snega angažovani su svi kapaciteti ljudstva i mehanizacije iz javno-komunalnih preduzeća, rekli su danas predstavnici novosadskih javnih preduzeća.

Sneg koji od sinoć neprekidno pada doneo je dosta poteškoća vozačima na niškom području, ali je za sada uslovio skraćenje samo jedne prigradske linije do sela Cerja, dok autobusi u gradu normalno saobraćaju.

Na Kopaoniku je sneg formirao pokrivač visine 10 centimetara, dok je na ski stazama visina utabanog snega 25 centimetara.

Na regionalnim putevima rudničko-takovskog kraja, kasne svi autobusi zbog snežnih nanosa koji nisu raščišćeni, a najteže je na putu za Pranjane na Suvoboru, gde je na zaledjeni kolovoz pao sneg.

Visina snežnog pokrivača je oko 20 centimetara, a u Gornjem Milanovcu nisu očišćene ni glavne ulice.

Ibarska magistrala je jedini potpuno očišćen put u tom kraju. Nikakvih problema, i pored snega koji neprekidno pada, nema ni za one koji se kreću preko Rudnika, ali se preporučuje oprezna vožnja.

Smetovi otežavaju saobraćaj i na području Kraljeva dok su i pored snežnih nanosa, lokalni putevi na teriotoriji Jagodine prohodni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.