U trendu

SNS demantuje Božovića

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) demantovao je danas tvrdnje predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balše Božovića da je komunalna policija „partijska vojska SNS“, navodeći da nijedan pripadnik te službe nije zaposlen od kada je SNS na čelu Beograda.

Ta stranka je u saopštenju navela da je zakon o komunalnoj policiji donela DS kao i da su svi radnici te službe zaposleni u vreme vlasti demokrata.

„Zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, koja je još uvek na snazi, nijedan jedini pripadnik komunalne policije nije primljen od kada je SNS preuzela odgovornost za vršenje vlasti u glavnom gradu. Čovek koji tvrdi da komunalna policija predstavlja ‘partijsku vojsku SNS’ ili ima problem sa inteligencijom ili je nevidjeno zlonameran“, piše u saopštenju.

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je ranije danas da je usvajanjem Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji, ta služba dobila „zabrinjavajuće velika“ ovlašćenja.

„Dok policija Srbije nema zimske uniforme, dok se štedi na sredstvima za rad, dok im se smanjuju plate i dnevnice, dok se otpuštaju policajci i pored očiglednog manjka njihovog broja na ulicama gradova Srbije, ulaže se novac u komunalnu policiju kojoj se povećavaju ovlašćenja i koja sve više liči na partijsku vojsku Srpske napredne stranke“, rekao je Božović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.