najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

SNS: Demokrate ne mogu da prežale vreme ugradjivanja

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas optužbe Demokratske stranke (DS) da je projekat otvorenog klizališta u parku u centru Novog Sada još jedna afera lokalne vlasti predvodjene SNS-om i pozvala DS da “slobodno” podnese prijave nadležnim organima.

“Pozivamo demokrate da povodom projekta ‘Ledena šuma’ slobodno podnesu prijave nadležnim organima, jer je i nama u interesu da pred pravosudnim organima dokažemo da je sve radjeno po zakonu”, naveo je SNS u saopštenju.

DS je prethodno danas u saopštenju optužio gradsku vlast u Novom Sadu da je projektom “Ledena šuma” predala Dunavski park u Novom Sadu u ruke privatnoj organizaciji koju vodi “supruga uticajnog funkcionera jedne vladajuće stranke” i najavio da će podneti krivične prijave povodom tog projekta.

Gradska vlast je najavila da će u najlepšem parku u centru grada tokom zime biti realizovan projekat “Ledena šuma”, koji predvidja da se na pešačkim stazama i zelenim površinama oko jezera u centralnom delu parka postave klizalište, restoran, tezge za prodaju različite robe i drugi komercijalni sadržaji.

SNS je u saopštenju naveo da će projekat “Ledena šuma” u Dunavskom parku biti realizovan od 15. decembra do 15. februara, kao jedan od dogadjaja koji će izazvati veliko interesovanje gradjana, u susret 2019. i 2021. godini, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica omladine, odnosno kulture.

“Kao što smo i obećali, Grad Novi Sad će izdvojiti mnogo više sredstava nego ranije za projekte iz oblasti kulture i one posvećene mladima. Medju projektima koje smo izdvojili da podržimo je i ‘Ledena šuma’, a gradjani će se za tri nedelje uveriti i zašto. Koncepcija proslave božićnih i novogodišnjih praznika u Srpskoj Atini podsećaće na one u najvećim evropskim metropolama”, naveo je SNS.

Ta stranka je optužila DS da je 16 godina u kontinuitetu “kršio sve moguće zakone i propise” i ocenio da samim tim nemaju “čak ni moralno pravo da se oglašavaju i bilo koga optužuju za kršenje zakona”.

“Demokrate ovim i sličnim saopštenjima pokazuju žal za ‘vremenom ugradjivanja’, kada nijedan projekat u Srbiji nije mogao da prodje bez njihovih 15-20 procenata”, piše u saopštenju.

DS je danas još saopštio da će afere koje proizvodi SNS biti predmet tužilačke istrage, “čim Srbija bude oslobodjena diktature Aleksandra Vučića i njegovih pristalica”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike