U trendu

SNS: Kritika DS-a primer licemerja

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) ocenio je danas da je kritika Demokratske stranke (DS) na račun procesa racionalizacije javne uprave u tom gradu, „još jedan primer licemerja stranke kojoj su odbrojani dani na političkoj sceni Srbije“.

SNS je u saopštenju upitao demokrate zašto nisu sproveli način racionalizacije koji sada predlažu tokom „tri mandata svoje vladavine u Novom Sadu, od 1996. do 2004. i od 2008. do 2012. godine“.  

„Zar im nisu bili dovoljni ti periodi da spajanjem smanje broj gradskih preduzeća i da, kako sada predlažu, broj gradskih uprava smanje za trećinu. Sve te ideje potiču od onih koji su 16 godina krili broj zaposlenih u pokrajinskoj administraciji a na gradskom nivou postigli nedostižan rekord u zapošljavanju u jednom danu  –  130 u Gradskom zelenilu“, stoji u saopštenju.

Novosadski odbor DS ocenio je ranije danas da će vlast u tom gradu, predvodjena SNS, postati „prva lokalna vlast u istoriji“ koja je u okviru procesa racionalizacije javne uprave, povećala administraciju.

DS je u saopštenju naveo da će odbornici Skupštine Novog Sada, na sednici zakazanoj za 18. novembar, odlučivati o predlogu da se javna preduzeća „Zavod za izgradnju grada“ i „Poslovni prostor“ proglase za nove uprave.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.