U trendu

Šobota: Završetak radovi u Skadarliji 10. maja

BEOGRAD 15. aprila (Tanjug) – Radovi u Skadarliji privode se kraju, obnavlja se kaldrma na kolovozu i trotoaru, drvored, ulična rasveta, a postavlja se i novi mobilijar, kako bi ta čuvena ulica dobila novi, ulepšani izgled, rekao je danas Tanjugu Vladan Šobota iz Puteva Beograd.

Završetak radova očekuje se 10. maja, kada će ulica u potpunosti biti rekonstruisana.

Šobota kaže da je na kolovozu i trotoaru urađena asfaltna podloga na koju će se postaviti kaldrma kako bi Skadarska ulica zadržala autentični izgled, ali u obnovljenom i ulepšanom ruhu.

„Trenutno se radi oko 1.300 kvadratnih metara kolovoza i oko 1.900 metara trotoara“, naveo je on.

Na radovima u obnovi Skadarlije pored Beograd puta, učestvovali su i Beogradski vodovod i kanalizacija, koji su u potpunosti obnovili vodovodne i kanalizacione instalacije.

Javno osvetljenje postavilo je nov sistem javnog i dekorativnog osvetljenja, Zelenilo je obnovilo i posadilo nove sadnice, a EPS je postavio nove instalacije struje, rekao je Šobota.

„Nakon ovih radova ulica će biti mnogo lepša. Ovakva reprezentativna ulica zaslužila je da bude u potpunosti obnovljena i da, na pravi način, predstavlja naš grad u duhu boemije i zabave. Ona treba da bude na ponos svih nas“, naglasio je Šobota.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.