U trendu

Spomenik Zoranu treba da nas okupi, a ne da nas deli

Ružica Djindjić, supruga premijera Srbije Zorana Djindjića koji je ubijen 2013 godine, izjavila je da podržava odluku Aleksandra Vučića da se Zoranu Djindjiću podigne spomenik u Beogradu.

„Podržavam odluku da se mom suprugu podigne spomenik u Beogradu. Srećna sam zato što je taj predlog dobio jednoglasnu podršku odbornika Skupštine grada, jer spomenik Zoranu treba da okuplja, a ne da razdvaja građane Srbije, kao i političke stranke“, rekla je Ružica Djindjić za Večernje novosti.

Ona je ocenila da će taj spomenik predstavljati utemeljenje kontinuiteta demokratske Srbije.

Ružica Djindjić se, kako Novosti dodaju, na ovaj način prvi put oglasila u javnosti posle predloga mandatara Aleksandra Vučića da ubijeni predsednik vlade dobije obeležje u centru prestonice 2018, na 15. godišnjicu svirepog ubistva ispred ulaza u Vladu, u Nemanjinoj ulici 5.

„Sastala sam se sa premijerom Vučićem i zahvalila mu na predlogu o podizanju spomenika. Takođe, obavestila sam ga o radu Fondacije ‘Dr Zoran Djindjić’, kao i o programu koji ona sprovodi već 13 godina u okviru bilateralne saradnje Srbije i Nemačke“, navela je Djindjić i dodala da je Vućić obećao da će Vlada podržati rad Fondacije.

Sastanku je prisustvovao i gradski menadžer Goran Vesić, koji je potvrdio za Novosti da će, osim Vlade, rad Fondacije podržati i Grad Beograd.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.