U trendu

Sporazum o registarskim tablicama odložen zbog stikera

Primena sporazuma o registarskim tablicama, koja bila najavljena za danas, odložena je dok se ne ispune tehnički detalji, izjavio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević, a ministarka Edita Tahiri je objasnila da je problem u izradi stikera za prelepljivanje registarskih tablica.

Tehnički timovi Beograda i Prištine usaglasili se su da se implementacija sporazuma o slobodi kretanja, odnosno registarskim oznakama odloži do daljnjeg, izjavio je Radojević za RTV KiM u Čaglavici, navodeći da je potrebno još vremena oko usaglašavanja pojedinih detalja.

„Tehnički timovi Beograda i Prištine usaglasili su se da se primena sporazuma o slobodi kretanja odloži do daljnjeg, dok se ne usaglase određeni tehnički detalji koji su jako bitni za implementaciju ovog sporazuma. Mi očekujemo da će se sa implementacijom sporazuma početi za par nedelja, nakon određenih razgovora u Briselu koji će obaviti timovi Beograda i Prištine“, rekao je on.

Kosovska ministarka bez portfelja, zadužena za dijalog sa Beogradom, Edita Tahiri izjavila je da je razlog znog koga nije počela primena sporazuma o registarskim tablicama, kratko vreme za završetak administrativnih procedura za izradu stikera.

Ona je za radio Slobodna Evropa kazala da bi tu proceduru na sebe trebalo da preuzme kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sporazumom koji je postignut 14. septembra predviđeno je ukidanje tzv. probnih tablica. Delegacije Beograda i Prištine usaglasile su se tada da se na postojećim tablicama sa oznakama SRB i registarskim oznakama KS i RKS prelepljuju beli stikeri.

Predviđeno je da vozači lepe stikere po dolasku na administrativni prelaz i to na delove tablica sa statusnim simbolima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike