U trendu

Sporazumi o saradnji Beograda i Čeljabinske oblasti

BEOGRAD – U prisustvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, sekretar za kulturu Ivan Karl i ministar kulture Čeljabinske oblasti Ruske Federacije Aleksej Valerijevič Betehtin potpisali su danas u Starom dvoru sporazum o saradnji.

Takođe, sporazum o saradnji potpisali su i direktor AKUD „Ivo Lola Ribar” Vladan Tešanović i generalni direktor Čeljabinske državne filharmonije Aleksej Nikolajevič Pelimski, saopštio je Gradski sekretarijat za informisanje.

Kako je nakon potpisivanja rekao Ivan Karl, ovo je važan korak za produbljivanje prijateljskih odnosa Ruske Federacije i Republike Srbije.

„Odnosi dveju država odlikuju se međusobnim poštovanjem i razumevanjem kulture i tradicije, a potpisani protokol postaviće temelj da protok ljudi, ideja, projekata bude dvosmeran, raznovrstan i koristan. Poseta ruske delegacije posledica je prethodne posete predsednika Vladimira Putina i njegovog susreta sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Nastavljamo ono šta je započeto na nivou dveju država. Ovo je početak dobre i kvalitetne saradnje“, ocenio je Karl.

Aleksej Valerijevič Betehtin naglasio je da im je velika čast što su sa Beogradom potpisali sporazume.

„Saradnja u oblasti kulture postojala je i ranije, ali sada će doći do njenog ravnomernijeg i planskog razvoja. Već imamo nekoliko predloga za saradnju, međusobna posećivanja i nastupe umetničkih kolektiva, što je planirano za ubuduće“, naglasio je ministar kulture Čeljabinske oblasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.