U trendu

Sprečen napad islamskih terorista u blizini stadiona PSŽ

Pripadnici antiterorističke jedinice francuske policije danas su ispitivali pet osoba uhapšenih u vezi s improvizovanom eksplozivnom napravom pronađenom u subotu u jednom od elitnih kvartova Pariza, u blizini stadiona fudbalskog kluba Pari Sen Žermen (PSŽ).

Rojters prenosi da je ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerar Kolomb izjavio da je jedan od privedenih već bio na listi „radikalizovanih“ osoba na kojoj su imena potencijalnih islamista.

Agencija navodi, pozivajući se na izvore iz francuskog pravosuđa, da su eksplozivnu napravu činila dva kanistera za benzin koja su se nalazila u zgradi u pariskom 16. arondismanu, kao i dva ispred zgrade, od kojih je u nekima bilo benzina i žicama su bili vezani za mobilni telefon.

Britanski „Dejli mejl“ precizira da se radi o lokaciji blizu stadiona PSŽ, kao i da je eksplozivna naprava pronađena samo nekoliko sati uoči utakmice tog kluba na domaćem terenu protiv Bordoa.

Ministar Kolomb je ranije za radio stanicu „Frans inter“ rekao da je eksploziv pronađen u noći između petka i subote u elitnom 16. arondismanu u Parizu, ukazavši da to govori u prilog činjenici da je Francuska u stalnoj opasnosti od terorističkih napada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.