U trendu

SPS bira stranačke organe

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da danas da će u četvrtak biti održana sednica Glavnog odbora SPS-a, na kojoj treba da budu izabrani stranački organi.

On je na konfrenciji za novinare rekao da pisanje medija o tome ko će biti izabran na koju funkciju nisu tačna i da samo on zna istinu.

Dačić je zamolio novinare da ga ne pitaju ko će biti na kojoj funkciji u stranci i poručio da sačekaju do sutra u 16 sati.

„Kada ste čekali osam meseci – čekajte još malo“, rekao je Dačić.

Kongres SPS-a održan je decembra prošle godine, kada je izabran samo predsednik stranke, ali ne i članovi Predsedništva, Izvršnog odbora i potpredsednici. 

Za potpredsednike stranke su, po pisanju pojedinih medija, predloženi Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Slavica Đukić-Dejanović i Dijana Vukomanović.

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova, rekao je da će SPS kao partner u Vladi nastaviti reformski proces i da socijalisti dele iste političke ciljeve sa svojim koalicionim partnerom Srpskom naprednom strankom.

Prema njegovim rečima, to su članstvo u Evropskoj uniji, ali da Srbija čuva svoje nacionalne interese, kao i da Srbija bude moderna i ekonomski jaka zemlja.

„Stranačka politika i ideologija je stvar za stranačke organe“, rekao je Dačić i dodao da SPS radi na tome kako da ima identitet moderne levice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.