U trendu

SPS će glasati za izbor vlade zbog ostvarenih rezultata

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je večeras da će socijalisti glasati za izbor nove vlade zbog rezultata koje je koalicija SPS-SNS ostvarila u prethodne četiri godine.

Dačić je tokom skupštinske rasprave o izboru Vlade Srbije ocenio da su rezultati koje je ta koalicija ostvarila od 2012. godine „veoma uticala na popravljanje medjunarodnog imidža Srbije“ kao i da Srbija danas „nije ista kao 2012. godine“.

„U poslednje četiri godine izvršena je konsolidacija javnih finansija, ostvareni su bitni potezi na unutrašnjem, regionalnom i spoljnopolitičkom planu, pa je današnja pozicija Srbije neuporediva u odnosu na period od pre nekoliko godina“, kazao je predsednik SPS-a.

Dačić je dodao da je ključna stvar u budućnosti rast BDP-a, što je kako je naveo, „cilj kome svi treba da težimo u narednom periodu“.

„Može se očekivati da do 2020. godine, ako ova vlada ostvari pun mandat, imamo mogućnost da završimo tehničke pregovore u pristupanju EU ali i da ostvarimo rezultate na planu reformi i razvoja Srbije“, naveo je Dačić.

Komentarišući primedbe opozicionih stranaka na program i ciljeve nove vlade, kao i na proceduru zakazivanja kupštinske sednice o izboru vlade, Dačić je kazao da je „razočaran“ nivoom kritike na račun Vlade Srbije i SPS-a.

„Ako su ovo najveći problemi sa kojima izlazite pred Skupštinu, onda je to najveća sramota za opoziciju“, ocenio je lider socijalista.

On je upitao poslanike Demokratske stranke Srbije (DSS) zašto se protive ulasku Srbije u EU ako je ta stranka, kada je bila na vlasti, donela aktuelni Ustav „u čijem prvom članu stoji da je Srbija država zasnovana na pripadnosti evropskim principima i vrednostima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar