U trendu

SPS najmanje loš partner od svih stranaka

Funkcionerka Srpske napredne stranke i ministarka u tehničkoj Vladi Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je da će mandatar Aleksandar Vučić odlučiti da li će i u kojoj meri Socijalistička partija Srbije biti u budućoj vladi, ali dodala je da su socijalisti „najmanje loš partner od svih ostalih stranaka“.

„Da li će u kojoj meri i sa koliko ministara SPS biti u Vladi, odlučiće mandatar i on će spisak svih ministara predstaviti i vrhu SNS. Ali, i pored svih opravdanih kritika koje smo kolege i ja iznosili na račun SPS, socijalisti su najmanje loš partner od svi ostalih stranaka“, rekla je Mihajlović za izdanje beogradskog dnevnog lista „Danas“ od ponedeljka.

Na pitanje da li će lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović dobiti neko mesto u novoj vladi, ona je rekla da nije videla ni jedan konkretan predlog kako bi LDP mogao da pomogne vladi, ali da je videla da se svi nude da udju u vladu.

Ona je kazala i da očekuje da u novoj vladi nastavi da radi posao ministarke za saobraćaj i gradjevinarstvo i istakla da su resori njenog ministarstva imali vidne rezultate.

Mihajlović je rekla da su pred Srbijom veliki izazovi i da veruje da Vučić pažljivo bira tim koji mora biti još efikasniji, bolji i vredniji. Ona je isključila spekulacije da postoje pritisci spolja na mandatara u pogledu sastava nove vlade.

Ona je na navode da se nagadja da će, ako socijalista Dušan Bajatović ostane na čelu „Srbija gasa“, to biti jasan znak da Rusija utiče na sastav nove vlade, rekla da duboko veruje da ruska strana ne štiti i ne podržava Bajatovića, i da ne vidi zašto bi „moćna Rusija podržavala jednog neuspešnog direktora“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.