U trendu

SPS: Nije bilo incidenata samo viška političke strasti

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) demantovao je danas navode Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da je noćas, prilikom predaje izbornih lista za pokrajinske izbore, došlo do incidenata, ocenivši da je bilo „samo viška političke strasti“.

SPS je u saopštenju naveo da su se aktivisti dve stranke ponašali „vrlo korektno“ kao i nije bilo nikakvog fizičkog sukoba, „ni ispred skupštine ni u prostorijama Izborne komisije“.

„Činjenica je da su naši predstavnici bili u prostorijama Izborne komisije, a deo napolju, ispred zgrade skupštine, tako da je došlo do susreta aktivista SPS-a i LSV-a na vratima Skupštine Vojvodine. Nikakvog ozbiljnog incidenta nije bilo, samo viška političke strasti. Sve ostalo je politički teatar u kome ne želimo da učestvujemo“, ocenili su socijalisti.

Predsednik LSV-a Nenad Čanak izjavio je ranije danas da će ta stranka povući svoju listu kandidata za učešće na pokrajinskim izborima, ukoliko u naredna 24 časa ne bude objavljeno „ko su batinaši koji su pokušali da spreče aktiviste LSV-a u predaji liste“.

Prema Čankovim rečima, incident se desio noćas oko tri časa, kada je „privatno obezbedjenje SPS-a na najgrublji način“ pokušalo da spreči aktiviste Lige da predaju potpise i dokumentaciju Pokrajinskoj izbornoj listi.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ponovo je danas apelovao na sve učesnike izbora da se ponašaju fer i korektno i da političke borbe vode argumentima i programima.

Pastor je u saopštenju naveo da je sa velikom zabrinutošću primio informaciju da je došlo do narušavanja reda prilikom predaje pojedinih lista za pokrajinske poslanike, i to ispred same zgrade Skupštine Vojvodine gde se nalazi i sedište Pokrajinske izborne komisije.

On je apelovao i na nadležne organe da ispitaju okolnosti pod kojima su se dogodili problemi u vezi sa predajom izbornih lista, kao i da počinioci, ukoliko se utvrdi da je bilo neregularnosti, budu sankcionisani u skladu sa zakonskom regulativom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar