U trendu

Srbija će poslati vojsku na granicu?!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija neće podizati ograde ako bude potrebno da se zemlja zaštiti u migrantskoj krizi, ali da će zatvoriti granice za migrante tako što će poslati vojsku, prenose mediji u Srbiji.

„Ja sam još pre nekoliko meseci odobrio da vojska pomogne policiji u obezbeđivanju granica. Sigurno nećemo dizati žicu. Možemo da ih sprečimo, a da pri tom nikome ne nanesemo bilo kakvu fizičku povredu“, izjavio je Nikolić.

On je rekao da to njegovo mišljenje nije novo i dodao da realizacija te odluke zavisi od Vlade Srbije.

„Vučić zna moje stavove, ja znam njegove i mislim da su istovetni. Mislim da smo se po ovom pitanju pokazali mnogo bolje nego članice EU, te ne verujem da ćemo snositi nekakve posledice s njihove strane, a to misle i u Briselu“,rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da je zvaničnicima u Briselu otvoreno rekao da „taj princip levka ili peščanog sata u kome ne izlazi šta na drugu stranu“ Srbija ne može da izdrži.

„Nemoguće je da Srbija postane nekakav azil, karantin, prihvatilište na neodređeno vreme za migrante. Mi nemamo mogućnosti, kapacitet, niti smo u to umešani, osim kao zemlja ko je tranzitna“, rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije juče je rekao da će, ako zemlje EU ne budu prihvatale migrante, Srbija za te ljude zatvoriti granice.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je jutros da Srbija „priprema mere koje će doprineti da zaštiti nacionalnih interesa“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.