U trendu

Srbija će preuzeti deo odgovornosti oko migranata

Srbija će preuzeti svoj deo odgovornosti oko migranata iako nije zemlja EU, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić 31. avgusta na Strateškom forumu na Bledu.

Vučić je na panelu „Novi svetski poredak: Sukobljavanje ili partnerstva“ rekao da je potrebno da EU donese sveobuhvatno rešenje o migrantima, i da veruje da će ga ona doneti, ali je ukazao da se na to rešenje čeka već šest meseci.

„Srbija će prihvatiti jedan broj migranata. Po ovome smo više Evropljani od nekih drugih. Mi ne podižemo ograde“, napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

On je u izjavi na Forumu rekao da je Srbija spremna da preuzme svoj deo odgovornost iako nije članica EU, a strateški joj je cilj članstvo.

„Srbija nije podigla zidove i bodljikave žice. To bi bilo lako za nas, a vi u EU ste ćutali kada se zid podizao“, rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija za partnerstvo i da je potrebno „više, a ne manje partnerstva“ i naveo da neki deluju suviše egoistično.

Na panelu su govorili i predsednik Slovenije Borut Pahor, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer, izaslanik generalnog sekretara UN Kristijan Fris Bah i drugi zvaničnici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar