U trendu

Srbija obećala usvajanje zakona o nestalim bebama

Srbija je uputila Komitetu ministara Saveta Evrope uveravanja da će revidirani Nacrt zakona o nestalim bebama biti usvojen do kraja godine, saopštio je danas SE.

Vlada Srbije je prošle nedelje obavestila SE o planu za usvajanje revidiranog Nacrta zakona, navodeći da je on sada u skladu sa naznakama Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kao i da su otvorena pitanja rešena u skladu sa standardima Evropske konvencije o ljudskim pravima.

U odgovoru srpskih vlasti takodje se izražava žaljenje zbog kašnjenja u usvajanju tog zakona, uz napomenu da je ministar pravde kao predstavnik predlagača, potpisao revidirani Nacrt zakona o nestalim bebama 15. septembra i on je zatim prosledjen različitim državnim službama na davanje mišljenja.

SE takodje navodi da se u dopisu srpskih vlasti napominje da je ministar pravde potpisao Nacrt zakona sredinom avgusta, samo mesec dana posle imenovanja na tu funkciju, što pokazuje snažnu posvećenost da se krene napred sa sprovodjenjem presude i reši pitanje nestalih beba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar