U trendu

Srbija se na evropskom putu oslanja na podršku Nemačke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa političkim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Andreasom Mihaelisom i istakao da se Srbija na svom evropskom putu oslanja na podršku Nemačke.

Kako je navedeno u saopštenju iz Vučićevog kabineta, dvojica zvaničnika razgovarala su o migrantskoj krizi, bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu i evropskom putu Srbije.

„Srbija se na evropskom putu oslanja na podršku Nemačke“, rekao je premijer Vučić i istakao da su evropske integracije strateški cilj Srbije.

On je izrazio zahvalnost i nemačkim privrednicima koji ulažu u Srbiji, čime je Nemačka postala ne samo jedan od najvećih investitora, već i jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji.

Premijer Vučić je dodao da je Srbija spremna da svoje aktivnosti u rešavanju migrantske krize uskladi sa evropskim preporukama.

Politički direktor nemačke diplomatije Mihaelis rekao je da su stabilnost na Balkanu i evropski put Srbije veoma važne teme.

On je izjavio da Nemačka želi transparentno političko rešenje za migrantsku krizu, koje neće negativno uticati na zemlje koje migranti koriste kao tranzitne na putu ka zapadnoj Evropi.

Tema razgovora bila je i konferencija koja će, u okviru Berlinskog procesa, biti održana ove godine u Parizu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.