U trendu

Srbija stabilna, nema razloga za zabrinutost

Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna i nema razloga za zabrinutost gradjana, izjavila je danas predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović nakon zajedničke sednice tog i Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

„Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i sve tri agencije – Bezbednosno-informativne (BIA), Vojno-bezbednosne (VBA), Vojno-obaveštajne (VOA) potvrdile su da je situacija u zemlji stabilna, da nema razloga za zabrinutost gradjana, da je stepen bezbednosti gradjana na zadovoljavajućem nivou i da su podignute mere bezbednosti kako bi se zaštitili gradjani Srbije“, kazala je Obradović novinarima nakon sednice u Skupštini Srbije.

Ona je navela da da su svi članovi dva odbora – njih 21, jednoglasno da je situacija u zemlji stabilna, a da je na sednici bilo reči i o migrantima koji prolaze kroz zemlju.

Obradović je dodala i da je na sednici dogovoreno i da su neophodne neke zakonske izmene u radu bezbednosnih službi, jer je praksa pokazala da su sadašnji zakoni prevazidjeni.

Direktor policije Milorad Veljović kazao je da će se sve mere preduzimati da Srbija ne bude „stecište ilegalnih migranata, ali da neće biti žice“.

„Mi držimo teritoriju pod kontrolom“, rekao je Veljović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.