U trendu

Srbija uskladila funkcionisanje granice sa odlukama Slovenije i Hrvatske

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vlada Srbije uskladila funkcionisanje granice ka Bugarskoj i Makedoniji sa pravilima koja su uvela Slovenija i Hrvatska, o zatvaranju takozvane balkanske rute za izbeglice bez šengenskih dokumenata.

„Vlada Srbije je zauzela jasan politički stav od samog početka migrantske krize da rešenje mora da se nadje zajedno i da će se Srbija ponašati kao sve ostale zemlje na migrantskoj ruti“, rekao je Vulin novinarima u Pošti Srbije, nakon potpisivanja aneksa kolektivnog ugovora za to javno preduzeće.

Vulin je naglasio da će se voditi računa da se na teritoriji Srbije poštuju domaći i medjunarodni zakoni i da se humano odnosi prema ljudima koji su na njenoj teritoriji, ali da se istovremeno ne dozvole ilegalni ulasci.

On je dodao i da je situacija na grčko-makedonskoj granici zabrinjavajuća, zbog velikog broja migranata koji vrše pritisak na tu granicu, ali da se on nada da će se zauzeti jedinstven stav i naći rešenje tog problema nakon razgovora sa Turskom.

„Očekujemo nastavak razgovora koji bi trebalo da se okončaju ove nedelje i da se donesu konkretni zaključci“, rekao je Vulin.

Povezane vesti:

Makedonija ne prima nove izbeglice
Hrvatska primenjuje novi režim za izbeglice

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.