najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Srbiji izručen osudjeni za ubistvo Brisa Tatona

Dejan Puzigaća (35), koji je osudjen za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona 2009. godine u Beogradu, izručen je juče Srbiji, prenosi današnji Blic.

Puzigaću je Srbiji izručila Grčka.

Prema pisanju lista, Puzigaća, koji se u medjuvremenu zamonašio, na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sleteo je juče oko 17 sati u pratnji dvojice policajaca u civilu, pošto je Grčka nakon sedam meseci od hapšenja odgovorila pozitivno na srpski zahtev za ekstradiciju osudjenog navijača Partizana.

Puzigaća, koji je u medjuvremenu preuzeo ime monah Sava, uhapšen je u septembru prošle godine na aerodromu u atini po Interpolovoj poternici.

Taton (28) je pretučen 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči utakmice “Partizana” i francuskog Tuluza. Njega je pretukla grupa navijača “Partizana”. On je preminuo 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorske kazne četrnaestorici osudjenih za ubistvo. Djordju Preliću i Dejanu Puzigaći kazne su sa 35 i 32 godine zatvora smanjene na 15 i 14 godina zatvora. Kazne su smanjene i Ljubomiru Markoviću i Ivanu Grkoviću, koji su prvostepeno osudjeni na po 30 godina zatvora.

Glavni pretres u ponovljenom sudjenju navijaču kluba “Partizan” Djordju Preliću za ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona odložen je juče u Višem sudu u Beogradu, jer se nijedan od svedoka nije pojavio, a nastavak je zakazan za 28. april.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike