najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Srbin uhapšen zbog ratnog zločina u BiH

Državljanin Srbije Saša Cvetković uhapšen je na graničnom prelazu Bratunac po nalogu Tužilaštva BiH, saopšteno je danas iz te pravosudne institucije.

Cvetković je, kako se tvrdi, uhapšen pod sumnjom za je počinio ratni zločin na području Bratunca, a za njim je, navodi se, Tužilaštvo tragalo duži vremenski period.

Uhapšeni je rođen 1972. godine, državljanina Srbije.

Prema dostavljenoj informaciji policijskih organa, osumnjičeni je pružao otpor prilikom hapšenja. Navedeni osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je 1992. godine, na području Bratunca, počinio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

On je osumnjičen da je počinio silovanje i seksualno zlostavljanje žrtava, žena bošnjačke nacionalnosti s područja Bratunca.

Osumnjičeni će tokom dana biti predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će doneti odluku o daljim aktivnostima.

Tužilaštvo BiH poduzima intenzivne aktivnosti na otkrivanju, lociranju i procesuiranju počinitelja ratnih zločina, gde god se nalazili, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike