U trendu

Srpska lista: Nismo glasali za izbor Tačija

Srpska lista saopštila je danas da nije glasala za izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova i ocenila da oni koji iskreno mare za interes Srba na Kosovu i Metohiji nemaju šta da joj zamere.

„Svoje razloge za prisustvo sednici smo objasnili…Neka nam lekcije ne dele lažne patriote u skupocenim bundama koje su uništile sve što se uništiti može. „, saopštila je Srpska lista povodom kritika koje su na njen račun iznele Demokratska stranka Srbije (DSS) i njena predsednica Sanda Rašković Ivić.

Srpska lista je Sandi Rašković Ivić i njenoj stranci poručila da umesto „blaćenja“ izabranih predstavnika srpskog naroda, treba da pogleda sebe u ogledalu i zapita se – šta je učinila da srpskom narodu na Kosovu bude bolje. 

„Najsramotnije od svega je što i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji čini sve da ispravi katastrofalnu zaostavštinu njihove vladavine, pokušavaju da razvlače po političkom blatu u kojem se DSS oseća kao kod kuće“, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Podseća se i da je „za mandata DSS-a Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost, na slobodu pušteno 1.200 terorista OVK, paljene su ambasade po Beogradu, što je Srbima sa Kosova, a ne njima, na vrat navuklo bes medjunarodne zajednice.

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je Hašim Tači izabran za predsednika Kosova zahvaljujući odluci premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić navela je u saopštenju da su poslanici Srpske liste, koja je po njenoj oceni pod punom kontrolom Vučića, omogućila Tačijev izbor davanjem kvoruma za rad skupštine Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.