U trendu

Srpski raketni modelari visešampioni sveta u klasi S5C

BEOGRAD – Reprezentacija Srbije u raketnom modelarstvu vratila se sa Svetskog prvenstva iz Poljske sa srebrnom medaljom ekipno u klasi S5C – makete za postizanje visina.

Vicešampionsku svetsku titulu doneli su Miodrag i Vladimir Čipčić iz Aero kluba „Kikinda“ i Mihailo Petrović iz Aero kluba „Franjo Kluz“ iz Zemuna.

Naime, FAI Svetsko prvenstvo za seniore i juniore održano je od 29. jula do 5. avgusta u Vloclaveku u Poljskoj, a predstavnici reprezentacije Srbije su bili seniori – Vladimir Čipčić iz AK „Kikinda“, Zoran Katanić iz AK „Sremska Mitrovica“, Mihailo Petrović iz AK „Franjo Kluz“ Zemun, Miodrag Čipčić iz AK „Kikinda“, juniorka – Kristina Čipčić iz AK „Kikinda“.

Na svetskom prvenstvu je nastupile su 24 reprezentacije, 172 seniora, 115 juniora, koji su se takmičili u osam takmičarskih klasa raketnog modelarstva.

Reprezentacija Srbije je došla do drugog mesta ekipno u klasi S5C u konkurenciji 34 takmičara iz 12 svetskih selekcija.

To je 94. medalja koju je reprezentacija Srbije u raketnom modelarstvu donela pojedinačno i ekipno sa evropskih i svetskih prvenstava u poslednjih 10 godina.

Rekord je zabeležen 2012. godine, kada su raketni modelari na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj osvojili 18 medalja – šest zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih.

Učešće naše reprezentacije na ovom najvećem takmičenju za raketne modelare ove godine, omogućeno je uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar