U trendu

SRS: Srbija treba da odbije ultimatum Brisela

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas od Vlade Srbije da odbije ultimatum Brisela kojim se traži da se zarad priključenja Evropskoj uniji Srbija odrekne imovine Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji.

„Srbija ima samo jedan ispravan put, momentalni prekid evropskih integracija i udruživanje sa zemljama koje su nam prijateljske, a ni jedna država koja je priznala nezavisnost Kosova i Metohije i koja nam time osporava naš ustavni poredak nije nam prijateljska“, rekao je poslanik SRS-a Nemanja Šarović novinarima u Skupštini.

On je kazao da pitanje Kosova i Metohije nije samo istorijsko i nacionalno nego i ekonomsko, jer ukoliko Srbije pristane da se odrekne imovine Telekoma to neće biti jedini ultimatum već će nakon toga slediti ultimatum za Trepču, Gazivode, hotele na Brezovici.

Šarović je rekao da su rudna bogatstva koja Srbija ima na Kosovu i Metohiji procenjena na više stotina miliona evra i da ne postoji država koja bi se toga odrekla, ali da je, kako je dodao, još važnije srpska istorija, manastiri i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.