U trendu

Šta rade stanovnici Borče? Jure divlje svinje

Nakon incidenta s divljim svinjama koje su doplivale Dunavom do Štranda, te životinje prave problem i Beograđanima, tačnije stanovnicima Borče.

Kako se navodi na sajtu Borca.info, nekoliko žitelja Borče imalo je „bliski susret“ s divljim svinjama.

„Na zemljanom putu između Pupinovog mosta i Crvenke začuo sam duboki zvuk iz kukuruza, nešto između režanja i groktanja. Presekoh se. Tada je na dvadesetak metara ispred mene protrčala – divlja svinja“, priča sugrađanin Marko koji je proteklih dana prolazio ovom rutom, a prenosi portal „Borča Info“.

Kako navode na svom sajtu, Marko nije jedini koji je doživeo neprijatnost na ovom putu.

„U subotu, dok sam vozio bicikl između naselja Crvenka i Pupinovog mosta napala me je divlja svinja, koja je izašla iz kukuruznog polja PKB. Vrteo sam pedale kao lud, jer me je jurila pedesetak metara, a potom stala“, požalio se drugi prolaznik, Dejan.

„Blic“ podseća da su se osim svinja, proteklih godina prestonicom šetali i konji, magarci, ovce i druge životinje, te da su meštani naselja Konjarnik po tom pitanju naročito imali problema.

Tako su, prema rečima građana, u Ulici Rebeke Vest svinje preturale po đubretu, konji razuzdano trčali, a svi oni zajedno povremeno đubrili asflat, dok je jedan Beograđanin čak pronašao konja na svom zemljištu i to sahranjenog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.