U trendu

Šta u stvari EK traži od Srbije (video)

Novi-stari zadaci stižu za Srbiju iz Brisela u izveštaju Evropske komisije o napretku naše zemlje u EU integracijama: reforme, očuvanje regionalne stabilnosti, sloboda izražavanja, nezavisno pravosuđe i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali sve ih natkriljava jedan — dublje angažovanje u dijalogu sa Prištinom.

Nazire li se put kojim Srbija treba da teži članstvu u Uniji, ako je već gurnuta da ide bogazama kojima nijedna zemlja-kandidat dosad nije išla? Da li može dalje ako ne pristane na uslov svih uslova — pravno obavezujući sporazum o normalizaciji sa Prištinom? Zašto bi bilo šta žrtvovala za evropski put ako francuski predsednik Emanuel Makron poručuje da ne treba primati nijednu novu članicu dok se EU dublje ne integriše? Ko kroji evropsku politiku za region? Šta Srbiju čeka u Sofiji?O ovim i drugim pitanjima vezanim za evrointegracije Srbije u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore koordinator radne grupe za Poglavlje 23 Nacionalnog konventa Milan Antonijević i Sanda Rašković Ivić, poslanica Skupštine Srbije.

Gepostet von Sputnik Srbija am Mittwoch, 18. April 2018

Uz spisak zahteva ide i poruka Beogradu da će dobiti podršku za brže otvaranje i zatvaranje poglavlja, ali da neće biti prečica.

Nazire li se put kojim Srbija treba da teži članstvu u Uniji, ako je već gurnuta da ide bogazama kojima nijedna zemlja-kandidat dosad nije išla? Da li može dalje ako ne pristane na uslov svih uslova — pravno obavezujući sporazum o normalizaciji sa Prištinom? Zašto bi bilo šta žrtvovala za evropski put ako francuski predsednik Emanuel Makron poručuje da ne treba primati nijednu novu članicu dok se EU dublje ne integriše? Ko kroji evropsku politiku za region? Šta Srbiju čeka u Sofiji?

O ovim i drugim pitanjima vezanim za evrointegracije Srbije u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore koordinator radne grupe za Poglavlje 23 Nacionalnog konventa Milan Antonijević i Sanda Rašković Ivić, poslanica Skupštine Srbije.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar