U trendu

Štajnfeld: Ne moram nikome ništa da dokazujem

Glumica Danijela Štajnfeld izjavila je danas, nakon što je Više tužilaštvo u Beogradu odbacilo njenu krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića koga je optužila za silovanje, da ona „ne mora nikome ništa da dokazuje“.

„Ja ne moram nikome ništa da dokazujem. Ja želim da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje i pravo na podršku. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora prestati. Zato ja neću stati“, napisala je Štajnfeld na svom Instagram profilu.

Više tužilaštvo u Beogradu obrazložilo je ranije danas odluku o odbacivanju krivične prijave, kada su u saopštenju naveli da „ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, preneo je N1.

Glumac Branislav Lečić naveo je u saopštenju da se, uprkos tome što je očekivao da tužilaštvo donese odluku da ne pokreće postupak protiv njega „budući da nije kriv“, ne oseća kao pobednik i dodao da je „nenadoknadiva šteta naneta njemu i njegovoj porodici, ali i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu“, preneo je N1.

Njegov advokatski tim saopštio je danas da oni, Lečić, njegova porodica i svi uključeni, odbacivanje krivične prijave smatraju „čekanom pravdom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.