U trendu

Stanari iz Dositejeve još na ulici, Grad „pritiska“ investitora

NOVI SAD – Stanari iz Dositejeve ulice u Novom Sadu, čiji su stanovi urušeni zbog radova investitora na susednoj parceli, sastali su se danas sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem s kojim je dogovoreno da Grad nastavi da insistira da im investitor što pre nađe odgovarajući privremeni smeštaj.

„Investitor je svojim nezakonitim delovanjem, bez dozvole i uprkos zabranama, doveo do toga da ljudi ostanu bez krova nad glavom i moj savet stanarima je da što pre angažuju advokate kako bi im šteta bila nadoknađena, kao i da se dođe do trajnog rešenja njihovog problema“, rekao je Vučević posle sastanka.

Stanari su zadovoljni što su naišli na otvorena vrata kod gradskih vlasti i novi sastanak je zakazan za četvrtak, 23.avgusta. Međutim, napominju da i dalje ne znaju gde će provesti narednu noć i odbijaju dalji razgovor sa predstavnicom investitora, Dobrilom Knežević.

„Vlasnik, Milorad Živković, nije se udostojio da dođe i sa nama razgovara nego šalje osobu koja je juče rekla da je tehničko lice. Ona nas već šest dana laže i ništa ne preduzima, nude nam neke barake što mi ne prihvatamo. Grad ima slobodnih stanova i mi želimo da nam oni na neki način pomognu i pronađu nam smeštaj“, kaže za Tanjug predstavnik stanara Dragan Mitrović.

Gradonačelnik Vučević, napominje da je naložio Centru za socijalni rad da utvrdi ko od stanara ispunjava uslove hza socijalnu pomoć, kako bi im na zakonit način pomogli, a da će građevinska inspekcija danas ponovo biti na terenu radi procene u kojim se stanovima ipak može živeti, a za ostale tražiti od Stambene zadruge „Astra plan“ da im obezbede smeštaj.

Direktor zadruge Milorad Živković je u telefonskoj izjavi za Tanjug rekao da bi već u toku dana trebalo da im bude omogućen pristup gradilištu kako bi počeli sa sanacijom i tvrdi da će u najkraćem roku stanarima izgraditi porušene zidove, a u vezi sa privremenim smeštajem kaže da su im zahtevi nerealni, ali da nastavljaju sa traženjem rešenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.