U trendu

Stari, bolesni, deca: Jagodinci od 5 ujutru čekali po 3.000 dinara od Palme

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma, sa gradonačelnikom Ratkom Stevanovićem i saradnicima, danas je upriličio prijem za roditelje sa više dece, stare, bolesne, bez zaposlenja, kojima je uručena i jednokratna novčana pomoć.

Roditelji sa više dece iz budžeta su dobili po 3.000 dinara po detetu, a bolesni za lekove, stari i nezaposleni po 2.000 dinara i preporuku da se jave radi zaposlenja u neku od fabrika u Jagodini.

– Reč je o tradicinalnom prijemu za građane, koga organizujemo 14. godinu, pred početak školske godine i pomažemo poorodice sa više dece da đacima nabave što je potrebno – objasnio je Marković novinraima.

On je dodao da je danas „za pomoć došlo oko 2.100 građana“ i istakao da postoji kriterijum Gradskog centra za socijalni rad po kome se dele ove pare „a i sami znamo lično gotovo 95 odsto građana“.

Marković je do kraja godine najavio još dva prijema građana, istakavši da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji organizuje ovakve prijeme.

Stari i bolesni, koji su došli na prijem a imali su problem da se vrate kući, vraćeni su službenim automobilima Gradske skupštine.

U parku isprede zgrade Gradske skupštine, građani, stare osobe, majke sa decom, su se počeli skupljati još oko pet sat jutros, rekli su Tanjug-u ljudi iz skupštinskog obezbeđenja.

Na glavnom ulazu u zgradu, uz skupštinsko obezbeđenja red su pravili pripadnici policije u uniformama.

Dežurala je i ekipa lekara Službe hitne pomoći i saobraćajna policija.

Ispred zgrade do ulaza formiran je red dugačak oko stotinu metara, a tako je i po hodnicima zgrade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.