U trendu

Stari savski most počinju da uklanjaju 1. juna 2019. – biće premešten na ovu lokaciju

Uklanjanje Starog savskog mosta počeće u junu sledeće godine jer mora da se završi postavljanje šina na Mostu na Adi, kako bi ostala tramvajska veza između novog i starog dela grada, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Kada se 31. maja završi postavljanje šina na Mostu na Adi 1. juna će početi uklanjanje Starog savskog mosta, izgradnja novog, repariranje starog i postavljanje na mestu između Novog Beograda i Ade Ciganlije. Tako ćemo obezbediti vezu ta dva dela pešačko-biciklističkom stazom – objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, dolazni peron na Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS) će biti ugašen tokom ove godine, i biće izmešten na Novi Beograd gde je počela da se gradi autobuska stanica, prenose beogradski mediji.

– Kao što je izmešten železnički saobraćaj na Prokop, tako se izmešta i autobuski, i to su planovi Beograda još iz 70-tih godina, a koje smo mi uspeli da realizujemo. Kada bude završen Savski trg i čitav taj prostor će biti potpuno nov centar grada. Beograd polako postaje grad koji će imati više centara, kao velike metropole – pojasnio je Vesić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)