U trendu

Stati na put internet nadrilekarima

Roditeljski portal Bebac optužio je danas vlast u Srbiji i stručnjake medicine za neodgovornost jer su, kako se navodi, dopustili ekspanziju nadrilekarstva na društvenim mrežama, koja decu dovodi u ozbiljnu opasnost.   

Portal je upozorio da na društvenim mrežama samozvana doktorka Sladjana Velkov već nekoliko godina „obmanjuje lakoverne i očajne roditelje“ čija su deca bolesna, obećavajući im kako će ih izlečiti „magičnim preparatom MMS“ – izbeljivačem, koji može da bude i smrtonosan.

Portal navodi da Sladjana Velkov zastupa stav da je vakcinisanje genocid i ubedjuje roditelje na internetu da ne vakcinišu decu.

„Protiv nje se niko ne bori, a zatajile su i vlast i struka. Vlasti su ćutanjem i ignorisanjem očiglednog problema postali saučesnici u zločinu i zato vam poručujemo da ste vi odgovorni što neki roditelji primenjuju savete ove nadrilekarke. Umesto da gradjane zaštitite od obmanjivača, izabrali ste da dovedete u opasnost decu, čiji lakoverni roditelji slepo veruju u sve što pročitaju na internetu“, upozorili su sa portala Bebac.

Oni su nadležnima poručili da je internet u njihovoj ingerenciji, čemu svedoči činjenica da su „gradjani već nekoliko puta privodjeni zbog negativnog komentarisanja političara na internetu“.

„Mogu li i naša deca da imaju takvu zaštitu kakvu imaju političari“, zapitali su sa portala Bebac i pozvali i struku da reaguje i da napravi temelje odbrane od najezde grupacija koje na internetu ubedjuju roditelje da leče svoju decu smrtonosnim preparatima.

Dodaje se da roditelji očekuju i od vlasti i od struke hitnu reakciju.

„Pozivamo struku da ide u korak s vremenom i da ne ignoriše činjenicu da je internet danas najsnažniji medij, i da svako može da iznese svoje mišljenje i plasira ideje, pa čak i ovu koja je opasnu po život dece“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.