U trendu

Stefanović: Ako treba ispitaće policija Sinišu Malog zbog stanova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da nema ništa protiv da policija istraži tvrdnje medija i po nalogu Tužilaštva ispita da li gradonačelnik Beograda Siniša Mali poseduje 24 stana u Bugarskoj.

„Ako je to tačno i ako tužilaštvo bude našlo elemente krivičnog dela, nemamo nikakav problem da privedemo bilo koga iz vlasti, opozicije ili biznisa, ako se utvrdi da je učestvovao u nečem protivzakonitom“, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Istraživačka mreža KRIK objavila je danas da je Mali tokom 2012. i 2013. godine kupio 23 apartmana kao zastupnik dve ofšor kompanije sa britanskih Devičanskih ostrva, a jedan na svoje ime, na odmaralištu Sveti Nikola.

I lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ranije dana rekao je da  je policiji i tužilaštvu podneo čvrste dokaze da direktor Elektromreža Srbije (EMS) Nikola Petrović i Siniša Mali imaju of-šor firme na Devičanskim ostrvima.

Mali je negirao takve navode, naglašavajući da je „užasnut besmislenom kampanjom“ koja se vodi protiv njega.

Gradonačelnik je u saopštenju prosleđenom medijima naveo da u Bugarskoj poseduje samo jedan stan, koji je pošteno zaradio, platio i na vreme prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.