U trendu

Stefanović: Kuriru se ne može verovati

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da neistine koje iznosi dnevni list „Kurir“ samo pokazuju da se tim novinama ne može verovati i da taj list sve tekstove objavljuje radi pritisaka na državu, koja nije dozvolila preuzimanje listova „Politika“ i „Večernje novosti“.

Povodom najave dnevnog lista „Kurir“ da će protiv Stefanovića podneti krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja, ministar je kazao da „na sreću nije teško odgovoriti vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću, koji je iskoristio bolesnog čoveka i narkomana da iznese lažne optužbe na račun premijera“.

„Očigledno je zbog toga Aleksandar Rodić nervozan, jer se stvari ne odvijaju onako kako je on zamislio, te stoga svakodnevno koristi svoje novine da ospe paljbu lažnih optužbi protiv svakoga ko se usudi da iznese drugačije mišljenje“, naveo je Stefanović, a preneo dnevni list „Informer“.

On je rekao i da kada kaže reketaši, to se ne odnosi na novinare ‘Kurira’, već isključivo na njihovog „gazdu“ Aleksandra Rodića, koji je taj koji „pravi i uredjuje naslovne strane i odlučuje ko će biti nova meta lažnih napada“. 

„Aleksandar Rodić je taj koji blati ljude samo zato što mu se ne svidja ono što oni javno izgovaraju, Aleksandar Rodić je taj koji je uveo najgore medijsko blato na javnu scenu Srbije. I neka radi šta god hoće, ali to ne znači da ćemo mi, koji ne želimo da se povučemo pred njegovim brutalnim izmišljotinama, odustati“, dodao je ministar.

Stefanović je dodao i da iako je MUP jasno istakao da se na spisku za racionalizaciju neće naći više od 1.050 ljudi, od kojih su polovina policajaci, to ne sprečava „Kurir“ da ponavlja hiljadu puta istu laž, samo zato što im to zvuči bolje u osporavanju rezultata Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Bez obzira na sve napade tajkuna Rodića, neću se povlačiti i neću odustati od borbe za dekriminalizciju policije i obračuna sa korupcijom i kriminalom, a tajkun neka piše šta god hoće“, ocenio je ministar.

Adrija medija grupa, koja izdaje dnevni list „Kurir“, saopštila je ranije danas da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog zloupotrebe službenog položaja.

Kako su naveli, krivična prijava će biti podneta zbog toga što je Stefanović redakciju „Kurira“ uporedio sa reketašima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.