U trendu

Stefanović najavio tužbu protiv nedeljnika NIN

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je danas da će tužiti nedeljnik NIN zbog naslovne strane tog magazina na kojoj ga dovodi u vezu s rušenjem objekata u beogradskoj četvrti Savamala.

„Najnovija naslovna strana NIN-a i tekst u pomenutim novinama je ništa drugo nego još jedno monstruozno i skandalozno pisanje ovog nedeljnog časopisa u kojem su iznete notorne laži o meni i funkciji koju obavljam. Zato sam primoran da reagujem i javno odbacim sve neistinite optužbe koje je ovaj nedeljnik objavio u poslednjem broju i koje nemaju bilo kakve veze sa istinom“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stefanović je dodao da će kroz tužbu dokazati „koliki su lažovi“ u NIN-u i da će sav novac koji dobije na sudu, uplatiti u humanitarne svrhe.

Na naslovnoj stranici novog broja NIN-a koji izlazi sutra, navedeno je da rušenje u Savamali nije bilo moguće bez znanja i pomoći ministra policije.

„Rušenje u Savamali uključivalo je više različitih struktura: državne i nedržavne i više nivoa vlasti po vertikali. Otuda je odgovornost gradskog vrha nesporna. Jedino što nije dovoljna. Jer takav posao nije bio moguć bez znanja i pomoći ministra policije“, naveo je nedeljnik u tekstu uz fotografiju ministra Stefanovića.

Ministar je te tvrdnje odbacio i naveo da takve optužbe može da iznese samo neko ko ne poznaje Zakon o policiji.

„Ni hiljadu naslovnih strana me neće sprečiti da nastavim da obavljam svoj posao u interesu gradjana Srbije, kao i da se svaki put suprotstavim lažima i klevetama. Imam potpuno poverenje u pravosudni sistem Srbije i zbog toga ću pravdu potražiti na sudu“, saopštio je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.