U trendu

Stefanović: Nije prvi put …

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavi je večeras povodom pronalaženja oružja u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića da ovo nije prvi ovakav događaj u nekoliko meseci, ali da nije u javnosti govorio o tome.

Ministar nije precizirao na koje slučajeve misli, a javnosti su poznata najmanje tri.

Najopasniji događaj po život i bezbednost Vučića dogodio se 11. jula 2015. godine kada su premijer i delegacija napadnuti kamenicama i drugim predmetima tokom posete Memorijalnom kompleksu u Potočarima kod Srebrenice.

Vučić je pogođen kamenom u lice i polomljene su mu naočare. Pojedinci iz mase su nasrtali na obezbeđenje srpske delegacije u pokušaju da dođu do Vučića i tom prilikom je došlo do fizičkog obračuna s članovima obezbeđenja.

U Zubinom Potoku u ranim jutarnjim časovima 3. aprila ove godine na sportsku halu u kojoj je kasnije trebalo da govori premijer bačena je eksplozivna naprava i pucano iz automatskog oružja, a nekoliko dana ranije zaplenjena je veća količina oružja.

U eksploziji je oštećen putnički automobil koji je bio parkiran u blizini, a pukla su i neka stakla na hali. Na licu mesta mogle su se videti caure.

Vučić je kasnije potvrdio da su bombu bacili Srbi i poručio im da će se boriti i za njih i njihove porodice, a direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đuric ocenio je da je reč o terorističkom činu.

Plicija je 29. novembra prošle godine privela Sinišu M. (42), koji je osam puta za 24 sata zatečen kako nadgleda porodični dom premijera Aleksandra Vučića, saopštio je tada ministar Stefanović.

Stefanović je rekao da se radi o osobi rođenoj 1973. godine, iz Šekovića (BiH), s prebivalištem u Beogradu, da je bio pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009. godine, a poslednjih godina je u vezi s barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

Ta osoba je, kako je rekao Stefanović bivši pripadnik obezbeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežnih krivičnih dela, koji je ubijen 2013. godine. Đurović, kako je podsetio Stefanović, bio je u bliskoj vezi s Lukom Bojovićem.

Prilikom privođenja ta osoba se nalazila u vozilu „audi A8″ beogradskih registarskih oznaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.