U trendu

Stefanović nije upoznat sa slučajem karikaturiste

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da povodom raskida saradnje lista Politika sa karikaturistom Dušanom Petričićem ne može ništa da komentariše, jer „ne poznaje dovoljno materiju“.

Nedeljno izdanje Politike juče je izašlo bez uobičajene Petričićeve karikature na naslovnoj strani pošto je sa njim prekinuta višegodišnja saradnja.

Petričić je rekao da je razlog za prekid saradnje to što „nije bio dobar i poslušan“ i nije hteo da pravi kompromise i prihvati da objavljuje manje karikatura premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Stefanović je obraćajući se novinarima nakon prijema nove generacije studenata Kriminalističko-policijske akademije, rekao da nije primetio ni karikature na svoj račun jer ima „suviše posla“.

„Neka karikaturisti rade svoj posao, novinari svoj, ali neka nam ostave pravo da iznesemo svoje mišljenje“, rekao je ministar.

Ministar je prethodno obraćajući se studentima rekao da kriminalci u Srbiji gube bitku sa policijom, navodeći da je tokom poslednja dva meseca policija uhapsila više od 400 ljudi i zaplenila 1,8 tona narkotika.

Na svečanosti povodom prijema nove generacije studenata Kriminalističko-policijske akademije, Stefanović je kazao da nema efikasne borbe protiv kriminala bez visoko obrazovanih policajaca.

Dekan Policijsko-kriminalističke akademije Dragana Kolarić ocenila je da ta ustanova prati savremeni koncept visokog policijskog obrazovanja.

„Vi ste pokazali zrelost i odgovornost izborom policijskog posla koji zahteva čoveka koji zakonitost stavlja ispred svega“, rekla je Kolarić u obraćanju studentima.

Ona je dodala da će danas biti potpisan i sporazum o stručnom osposobljavanju profila za obavljanje policijskih poslova, na osnovu kojeg će odredjeni broj studenata akademije naći posao u MUP-u Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.