U trendu

Stefanović: U toku saslušanje Kornica

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se bivši direktor lista Kurir Aleksandar Kornic pojavio u policiji gde traje njegovo saslušanje, kao i da je odbio poligrafsko ispitivanje povodom pisanja Kurira da ga je ucenjivala grupa ljudi medju kojima je bio i premijer Srbije.

„To je nešto što je očigledno šablon koji prepoznajemo kod nekih ljudi. Svi koji nešto otužuju, koji iznose razne optužbe u javnosti na račun premijera i Vlade i svih članova odjednom izbegavaju poligrafska testiranja. Svi koji su optuženi dobrovoljno pristaju na poligrafsaka testiranja i svi prolaze“, rekao je Stefanović je za Radio televiziju Srbije.

On je kazao da se često pokušava omalovažiti poligrafsko testiranje i poligrafisti koji su stručni.

„Zato mi je veoma indikativno i čudno što mnogi odbijaju poligraf“, naveo je on.

Stefanović je rekao da posle ovakve afere kada neko optuži premijera to može da se završi na dva načina.

„Ili, ako je to tačno ostavkom premijera i vlade, ili, kao što će se pokazati da nije tačno, onda taj neko mora da odgovara“, kazao je Stefanović.

On je rekao da istraga traje i da je važno da gradjani znaju da će policija i Tužilaštvo utvrditi istinu i da će sve biti istraženo do kraja i biće utvrdjeno ko to plasira i za čiji račun.

Ministri u Vladi Srbije odbacili su danas navode iznete u dnevniku Kurir da je premijer Aleksandar Vučić učestvovao u iznudi i ucenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica.

Optužbe je odbacio i sam Vučić koji se danas podvrgao poligrafskom ispitivanju u policiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da je detektor laži pokazao da Vučić govori istinu.

Stefanović je dodao da je očigledno da su laži imale za cilj da destabilizuju zemlju, zbog čega će biti sprovedena istraga o tome ko je i sa kakvim ciljem izneo takve informacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.