najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Stefanović: „Veljović je imao dovoljno vremena da se pokaže“

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da penzionisanje direktora policije Milorada Veljovića nema veze sa najavljenim otkazima u MUP-u.

„Racionalizacija nema veze s penzionisanjem. Veljović je čelu policije skoro deceniju. Svestan sam da bi njemu bilo teško da provodi neke delove reformi i rezove među ljudima sa kojima sarađuje toliko dugo. Mislim da deset godina nije malo na jednoj funkciji, jer je dovoljno vremena da pokažete što ste mogli da uradite“, rekao je Stefanović u intervjuu za Politiku.

On je dodao da je želeo da na čelo Direkcije policije dođe neko ko će se efikasnije i energičnije suočiti s promenama koje su potrebne u policiji i dodao da je sa Veljovićem imao korektnu saradnju, ali da smatra da je za policiju potrebno da dođe do osveženja.

Stefanović je rekao da će konkurs za novog direktora policije biti raspisan odmah posle usvajanja zakona o policiji i da očekuje da se to završi za nekoliko meseci.

„Direktora će izabrati Vlada na osnovu rezultata konkursa, a do tada će posao vršioca dužnosti, prema odluci Vlade, obavljati Vladimir Rebić, dosadašnji načelnik Uprave saobraćajne policije“, rekao je Stefanović.

Govoreći o kritikama snimanja policijskih akcija hapšenja i objavljivanje tih snimaka u medijima, Stefanović je rekao da policajci imaju pravo da uz saglasnost tužilaštva snimaju svoje aktivnosti, između ostalog i zbog sopstvene zaštite u smislu ispravnosti i zakonitosti postupanja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike